Företaget Smak & Form grundades 2005 av kocken Lars ”Lasse” Forsman och formgivaren Anna Aromäki.

Grundtankegången har alltid varit att skapa välsmakande mat av högkvalitativa- lokala- och rena råvaror,
som tillreds från grunden. Mat som är gjord i det ögonblick den skall serveras för den person det är tänkt, precis som på restaurang. Vi har ett gott samarbete med lokala leverantörer och strävar alltid efter att erbjuda lokalproducerade råvaror enligt säsong och tillgång. Inspirationen hämtas ur den österbottniska mattraditionen såväl som från andra länders matkulturer. Genom att fokusera på Smak & Form, vill vi skapa förutsättningar för den gemensamma måltiden. Matupplevelsen sker i mötet mellan människorna i rummet, kring den smakrika och vackert upplagda maten.

Huset där vi nu befinner oss är byggt på 60-talet och användes först som utställningsutrymme för Volkswagen, senare även som bilbesiktning och verkstad. 2011 påbörjade vi arbetet med att renovera utrymmet till restaurang och kök.

 

Smak & Form 

Mannforsvägen 111 66930 Kovjoki

anna&lasse3

 

 

Comments are closed.